GLASVEZELWAPENING

GLASVEZELWAPENING

Vooruitstrevende materie

Glasvezelwapening is momenteel een van de meest  vooruitstrevende materie voor in de bouw over heel de wereld. De populariteit word verklaard door het feit dat glasvezelwapening veel voordelen heeft in vergelijking met staalwapening. Beton heeft een hoge druksterkte maar een geringe treksterkte. Om dit te ondervangen wordt gebruik gemaakt van wapening. Vooralsnog is staal hierin het meest gebruikte materiaal.

Helaas is staal onderhevig aan roest. Vooral daar waar men niet voldoende dekking heeft krijgen vocht maar bijvoorbeeld ook zouten de kans om bij het staal te komen en dat leidt dan weer tot corrosie. Maar niet alleen onvoldoende dekking kan een oorzaak zijn , ook tekortkomingen in de uitvoering of het niet gebruiken van de juiste afstandhouders waardoor de wapening te dicht aan de buitenzijden geraakt kan leiden tot een versnelde corrosie van de wapening.

Glasvezelwapening kan niet roesten, is veel lichter dan staal en heeft een hogere treksterkte.

Alleen deze voordelen al lijden tot populariteit van het product onder de professionele aannemers. Toch zijn  er nog veel specialisten die nog steeds met het traditionele staal werken en  twijfelen om staalwapening te vervangen door glasvezelwapening . Deze zorg en twijfel wordt veroorzaakt door geen of onvoldoende informatie over de voordelen van glasvezelwapening.

Bekijk ook: